Stefan Marjanov PR Novi Sad, u daljem tekstu GameShopSrbija, u obavljanju delatnosti za koju je registrovan, određuje svrhu i način obrade podataka o ličnosti svojih kupaca. U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti prikuplja i obrađuje podatke o ličnosti svojih kupaca i stoga posebnu pažnju poklanja njihovoj adekvatnoj zaštiti, kako bi opravdao i zadržao poverenje svih lica do čijih ličnih podataka dođe. Ličnim podatkom smatra se svaki podatak koji se odnosi na kupca kao fizičko lice, a na osnovu koga je njegov identitet utvrđen ili se može utvrditi. Ovim dokumentom pružaju se detaljne informacije o tome na koji način i po kom osnovu GameShopSrbija prikuplja i obrađuje lične podatke, pod kojim uslovima i koja prava pripadaju licima u pogledu podataka o ličnosti. Molimo Vas da ovaj dokument pažljivo pročitate kako biste se upoznali sa svim relevantnim informacijama o postupanju sa ličnim podacima i kako biste u potpunosti bili svesni prava koja Vam pripadaju na osnovu pozitivnih pravnih propisa.

Korišćenje sajta

Koje lične podatke prikupljamo od ljudi koji posećuju ovaj veb sajt?

Prikupljamo samo one podatke koje nam Vi dobrovoljno date i koji su nužni za ostvarivanje svrhe obrade.

U zavisnosti od svrhe nameravane obrade, vrste podataka o ličnosti koje obrađujemo obuhvataju sledeće: ime, prezime, podatke o Vašim transakcijama (plaćanju, kupovinama, narudžbinama, itd.), podatke o Vašoj aktivnosti na veb sajtu gameshopsrbija.com (uključuju datum i vreme pristupa sajtu, IP adresu sa koje se pristupa, posećene stranice, sadržaji narudžbina, komunikacija putem chat-a uživo) i Vaš broj mobilnog telefona, email adresu, adresu stanovanja.

Kada sakupljamo lične informacije?
Mi prikupljamo podatke od Vas kada se pretplatite na bilten, ostavite komentar na sajtu, napravite porudžbinu na sajtu ili samo posetite sajt.

Ukratko:

  • Prilikom ostavljanja komentara: Email (uvek), Ime (ako želite), IP adresa (uvek)
  • Prilikom posete sajtu: IP adresu, kolačiće
  • Prilikom prijave na bilten: Ime (ako želite), Email (uvek).
  • Prilikom slanja Email poruke preko kontakt forme: Ime (uvek), Email (uvek)

Detaljnije:

Komentari i recenzije

Kada ostavite komentar ili recenziju na ovom sajtu, sakupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare/recenzije.

Takođe, koristimo servis Akismet za zaštitu od nepoželjnih komentara koji ima svoju politiku privatnosti. Podaci koje sakupljamo su IP adresa, korisnički agent, referentni URL i druge informacije koje direktno pruža komentator kao što su ime, korisničko ime, e-pošta i sam komentar.

WordPress koristi Gravatar servis i prilikom ostavljanja komentara/recenzija naš sajt će poslati Vaše podatke prikazane u obrascu servisu Gravatar kako bi proverio da li ga koristite. Nakon odobrenja komentara, Vaša slika profila koju ste vezali za Vaš Gravatar nalog će biti vidljiva na našem sajtu. Politiku privatnosti servisa Gravatar možete pročitati na sledećem linku – automattic.com/privacy

Opcioni servis za ostavljanje recenzija o proizvodu nakon kupovine – Customer Reviews for WooCommerce – ima svoju Politiku privatnosti, Uslove korišćenja i Uslove zaštite ličnih podataka.

Ovaj sajt se skenira u potrazi za potencijalnim zlonamernim programima i ranjivosti od strane Sucuri’s SiteCheck-a. Ne šaljemo lične informacije Sucuri-ju; međutim, Sucuri može pronaći lične podatke javno objavljene (na primer u komentarima) tokom njihovog skeniranja. Za više detalja pogledajte Sucuri-ovu politiku privatnosti.

Poseta našem sajtu

Prilikom posete našem sajtu snima se Vaša IP adresa od strane tri servisa: Google Analytics, WordPress dodatka koji je zadužen za bezbednost sajta kao i servisa treće strane koji je zadužen za detektovanje zlonamernih radnji na sajtu. Google Analytics će Vaše podatke izbrisati iz baze u roku od 38 meseci. Vaša IP adresa se beleži kako bi se proverila zlonamerna aktivnost i sajt zaštitio od određenih vrsta napada. Primeri provere uslova prilikom prijavljivanja uključuju pokušaj prijavljivanja, odjavljivanje, zahteve za sumnjivim URL-ovima, promene sadržaja sajta i ažuriranje lozinke. Servis treće strane se koristi u svrhe sprečavanja zlonamernih radnji od strane korisnika, a na zvaničnom sajtu se mogu pronaći odgovarajuće informacije kao što su Uslovi korišćenja, Politika privatnosti, SOC 2.

Prijava na bilten

Kada se prijavljujete na naš bilten morate uneti Vašu e-adresu, a po želji i Vaše ime. Prijava na bilten putem forme za narudžbine se potvrđuje označavanjem odgovarajućeg polja u okviru iste forme. Servis za slanje mejlova putem biltena je Mailchimp koji ima svoju politiku privatnosti.

Slanje poruke preko kontakt forme

Kada nam šaljete poruku putem kontakt forme koja se nalazi na našem sajtu, čuvaju se Vaši podaci koje unesete u kontakt formu (kao što su ime, email adresa, adresa… itd), kao i IP adresa korisnika radi sprečavanja zloupotrebe forme (spam, DDoS napad, i slično).

Kako koristimo Vaše podatke?

Možemo da koristimo informacije koje sakupljamo od Vas kada se prijavite se za naš bilten, odgovorite na istraživanje ili marketinšku komunikaciju, surfujete sajtom, napravite porudžbinu na sajtu ili koristite druge funkcije sajta.

Sve informacije koje sakupljamo od Vas mogu se koristiti na jedan od sledećih načina:

  • Da personalizujmo Vaše iskustvo na sajtu (Vaše informacije nam pomažu da bolje odgovorimo na Vaše individualne potrebe)
  • Da poboljšamo našu veb stranicu (mi se stalno trudimo da poboljšamo ponude naših veb stranica na osnovu informacija i povratnih informacija koje primimo od Vas)
  • Za sprovođenje takmičenja, promocija, istraživanja i drugih sličnih funkcija na sajtu
  • Za deljenje našim partnerima trećih strana tako da Vam oni mogu poslati ponude za dobra i usluge koje bi Vas mogle zanimati
  • Za zaštitu našeg sajta (Vaša IP adresa/ID može biti blokirana ako pokušate da na bilo koji način nanesete bilo kakvu štetu sajtu)
  • Za slanje periodičnih mejlova (adresa e-pošte koju pružate za obradu naloga može se koristiti za slanje informacija i ažuriranja koja se odnose na Vašu porudžbinu, pored primanja povremenih vesti kompanija, ažuriranja, srodnih proizvoda ili usluga kompanije, reklama itd. E-adresa koju ste pružili za pretplatu na bilten, dobijanje informacija ili za učestvovanje u nagradnoj igri, može biti iskorištena za slanje informacija i ažuriranja, relevantnog sadržaja i reklama)
  • Izvršenja kupoprodajnog ugovora za proizvode koje ste kupili ili bilo kojeg drugog ugovora između Vas i Game Shop Srbija sajta
  • Rešavanja Vaših zahteva

Napomena: ako u bilo koje vreme želite da se odjavite od primanja promotivnih e-poruka, link za odjavu se nalazi na dnu svake promotivne email poruke.

Kako štitimo Vaše informacije?

U cilju bezbednosti Vaših ličnih podataka koje obrađujemo, uvek nastojimo da primenjujemo neophodne standarde u zaštiti podataka o ličnosti sve neophodne tehničke, organizacione i kadrovske mere zaštite u skladu sa zahtevima ZZPL-a, uključujući mere zaštite informacione bezbednosti Vaših podataka u skladu sa važećim propisima i ostale mere koje su primerene obradi i nužne za obezbeđivanje zaštite konkretnih podataka o ličnosti. Ovlašćeni pristup podacima o ličnosti je obezbeđen pristupnim šiframa, sistemom privilegija i uloga. Zaštita od neovlašćenog, elektronskog pristupa podacima se zasniva na antivirusnom softveru i firewall-u.

Treća lica koja obrađuju Vaše lične podatke koje prikuplja i čijom obradom upravlja GameShopSrbija takođe imaju obavezu da primenjuju sve potrebne tehničke, organizacione i kadrovske mere kako bi se i sa njihove strane obezbedio isti nivo zaštite koji pruža i garantuje GameShopSrbija.

Sve informacije, pogotovo one osetljive i lične, koje razmenjujete sa ovim sajtom štite se pomoću tehnologije Secure Socket Layer (SSL).

Ugneždeni sadržaj

Članci na ovom veb mestu mogu da sadrže ugnežđeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članke, itd). Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta se ponaša na potpuno isti način kao da ste posetili to drugo veb mesto.

Ta veb mesta mogu da prikupe podatke o Vama, koriste kolačiće, ugnezde dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju Vašu interakciju sa tim ugneždenim sadržajem, uključujući praćenje Vaše interakcije sa ugneždenim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na to veb mesto.

Korišćenje kolačića (cookies)

Kolačići su tekstualni dokumenti koji se čuvaju na Vašem uređaju, a nastaju dok posećujete Veb sajt. Kada ponovo budete pristupili Veb sajtu GameShopSrbija može preuzeti podatke sa Vašeg uređaja, a koji su sadržani u kolačićima.

Na Veb sajtu koristimo više vrsta kolačića koji se razlikuju po svojoj svrsi, dužini trajanja itd.

Na primer, prilikom posete Veb sajtu radi pretraživanja, čitanja ili preuzimanja informacija, od Vas prikupljamo i pohranjujemo neke podatke, kao što su: naziv domena i računara sa kojeg pristupate internetu, adresu internet protokola (IP) računara koji koristite, datuma i vremena pristupanja Veb sajtu, internet adrese stranica preko kojih ste pristupili Veb sajtu.

Pomoću kolačića omogućava Vam se bolje, pristupačnije i prilagođenije korisničko iskustvo, kao i prikaz Veb sajta, a GameShopSrbija pomoću njih analizira kupce, prati posete i unapređuje svoje oglašavanje.

Kolačići mogu poticati i sa drugih veb sajtova koje posećujete na kojima se GameShopSrbija može reklamirati, a mogu biti sačuvani na Vašem uređaju od strane spoljnih servisa čije usluge GameShopSrbija koristi i koji mu služe da prati korišćenje interneta u marketinške svrhe.

Isključivanjem kolačića odlučujete da li ćete da dozvolite njihovo pohranjivanje na Vašem uređaju. Podešavanja željenih postavki u vezi sa kolačićima možete izvršiti u Vašem internet pretraživaču.

Ako isključite kolačiće, neke funkcije koje kreiraju veb stranicu možda neće funkcionisati ispravno. Neke od funkcija koje čine Vaše iskustvo na sajtu boljim možda neće funkcionisati pravilno.

Više o kolačićima pročitajte ovde: Obaveštenje o kolačićima

Otkrivanje informacija trećim stranama

Mi ne prodajemo, ne trgujemo ili na drugi način ne šaljemo trećim stranama Vaše lične informacije, osim ako ne pružimo unapred obaveštenje korisnicima. Ovo ne uključuje partnera za veb hosting i druge partnere koji pomažu u radu našeg veb sajta, vođenju našeg poslovanja ili pružanju usluga našim korisnicima, sve dok se te strane slažu da ove informacije budu poverljive. Takođe možemo objaviti informacije kada je to odgovarajuće za usklađivanje sa zakonom, sprovođenje naših politika na polju ili zaštiti naših ili drugih prava, imovine ili sigurnosti.

GameShopSrbija vrši automatizovano donošenje odluka i profilisanje kupaca na osnovu istorije kupovine u svrhe slanja promotivnog materijala i obrade podataka u okviru mogućeg programa lojalnosti.

GameShopSrbija ne vrši transfer podataka o ličnosti van teritorije Srbije.

GameShopSrbija ne vrši transfer podataka o ličnosti van teritorije Evropske unije.

Međutim, informacije koje nisu povezane sa ličnim identitetom mogu se pružiti trećim stranama za marketing, oglašavanje ili druge namene.

Linkovi trećih strana
Povremeno, po našem nahođenju, možemo da uključimo ili ponudimo proizvode i usluge nezavisnih proizvođača na našoj veb lokaciji. Ove treće strane imaju zasebne i nezavisne politike privatnosti. Stoga nemamo nikakvu odgovornost niti odgovornost za sadržaj i aktivnosti ovih povezanih sajtova. Mi želimo zaštititi integritet našeg sajta.

Kako se na našoj veb stranici obrađuju signali „Ne prati“?
Mi podržavamo „Ne prati“ signale.

Da li naša stranica omogućava praćenje ponašanja treće strane?
Takođe je važno napomenuti da dozvoljavamo praćenje ponašanja trećih strana.

CAN SPAM Act
CAN-SPAM Act je zakon koji postavlja pravila za komercijalne elektronske pošte, uspostavlja zahteve za komercijalne poruke, daje primaocima pravo da se odjave sa E-mail lista i spreče da im nove E-mail poruke budu dostavljene.

Sakupljamo Vaše adrese e-pošte kako bismo:

  • Periodično slali sadržaj sa sajta u cilju promovisanja istog
  • S vremena na vreme slali promocije
  • Po potrebi slali obaveštenja
  • Slali informacije neophodne za realizovanje porudžbina
  • Slali odgovore na Vaše upite putem kontakt formi na veb sajtu

Da bismo bili u skladu sa CANSPAM-om, slažemo se sa sledećim:

  • Ne koristimo lažne ili pogrešne naslove ili adrese e-pošte
  • Identifikovaćemo poruku kao reklamu na neki razumni način ako je to potrebno
  • Nadgledati usluge treće strane za marketing e-pošte za usaglašavanje, ako se koristi
  • Postoji opcija za brzo odjavljivanje
  • Dozvoli korisnicima da se odjave koristeći link na dnu svake e-pošte

Ako u bilo koje vreme želite da se odjavite od primanja budućih promotivnih e-poruka, to možete učiniti na sledeće načine:

  • Pratite uputstva na dnu svake e-pošte, i mi ćemo Vas odmah ukloniti iz liste za dostavu e-pošta

Politika privatnosti onlajn

Ova onlajn politika privatnosti se odnosi samo na informacije prikupljene na našoj veb stranici, a ne i na informacije koje su prikupljene van mreže (oflajn).

Kupovina i plaćanje

Prikupljamo informacije o vama u toku postupka potvrde kupovine u našem Veb portalu.

Šta prikupljamo i čuvamo

Dok ste u poseti našem Veb portalu, pratimo sledeće:

  • Proizvodi koje ste gledali: ovo ćemo koristiti da Vam, na primer, prikažemo proizvode koje ste nedavno gledali
  • Lokacija, IP adresa i vrsta pretraživača: koristićemo ove informacije u svrhu kao što je procena iznosa dodatnih troškova i sprečavanje zloupotrebe sajta

Takođe ćemo koristiti kolačiće da pratimo sadržaj korpe dok Vi pregledate naš sajt.

Kada kupujete od nas, tražićemo od vas podatke, uključujući vaše ime, adresu za naplatu, adresu e-pošte, broj telefona, i eventualno informacije o nalogu, kao što su korisničko ime i lozinka. Ove podatke ćemo koristiti na primer:

  • Da vam pošaljemo podatke o vašem nalogu i narudžbini
  • Odgovaranje na vaše zahteve, uključujući povraćaj novca i žalbe
  • Obradu plaćanja i sprečavanje prevare
  • Podesite vaš nalog za naš Veb portal
  • Poštovanje svih zakonskih obaveza koje imamo
  • Poboljšamo ponudu našeg Veb portala
  • Da Vam šaljemo marketinške poruke, ako izaberete da ih primate

Ako napravite nalog, pohranićemo Vaše ime, adresu, adresu e-pošte i broj telefona, što će biti upotrebljeno da se popuni obrazac potvrde kupovine pri budućim narudžbinama.

Mi generalno čuvamo informacije o vama dokle god su nam one potrebne u svrhu u koju ih sakupljamo i koristimo i dokle god smo u obavezi da ih i dalje čuvamo. Na primer, čuvaćemo informacije o narudžbini minimum 5 godina za poreske i računovodstvene potrebe. To uključuje vaše ime, adresu e-pošte i adrese za obračun i dostavljanje.

Takođe ćemo sačuvati komentare ili recenzije, ako odlučite da ih ostavite.

Ko u našem timu ima pristup

Članovi našeg tima imaju pristup informacijama koje nam dostavite. Na primer, i Administratori i Menadžeri Veb portala mogu da pristupe sledećem:

  • Informacije o narudžbini, kao npr. šta je kupljeno, kada je kupljeno i gde treba poslati, i
  • Informacije o kupcu, kao što su Vaše ime, adresa e-pošte, informacije o fakturisanju i isporuci.

Članovi našeg tima imaju pristup ovim informacijama kako bi pomogli u realizaciji narudžbina, obradi zahteva za refundaciju i kako bi vam pružili podršku.

Plaćanja

Prihvatamo plaćanja prenosom sredstava na račun u banci. Prilikom obrade transakcija neki vaši podaci dostavljaju se banci, uključujući informacije potrebne za obradu ili podršku plaćanja, kao što su ukupni iznos kupovine i informacije o obračunu.

Vaša prava u skladu sa ZZPL

Obavezujemo se da ćemo čuvati Vaše lične podatke kao poverljive i da ćemo Vam omogućiti da ostvarite prava koja imate po ZZPL-u.

Vaša prava u vezi sa obradom podataka o ličnosti su:

  • pravo da tražite kopiju podataka koji se obrađuju
  • pravo pristupa (imate pravo da dobijete jasne, transparentne i lako razumljive informacije o svrsi obrade, vrstama podataka o ličnosti koji se obrađuju, o primaocu ili vrstama primalaca kojima su podaci o ličnosti otkriveni ili će biti otkriveni, kao i o predviđenom roku čuvanja podataka o ličnosti)
  • pravo na ispravku i/ili dopunu (imate pravo da zahtevate ispravku Vaših ličnih podatka ako su oni neispravni ili nevažeći i/ili njihovo dopunjavanje ako su nepotpuni)
  • pravo na brisanje (imate pravo da tražite da se Vaši lični podaci izbrišu u meri u kojoj oni više nisu potrebni za svrhe obrade ili kada nam zakon više ne dozvoljava da ih obrađujemo)
  • pravo na prigovor i pritužbu (imate pravo prigovora na način obrade Vaših ličnih podataka koji možete podneti direktno GameShopSrbija-i ili koju podnosite Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti)
  • pravo na ograničenje obrade (u svakom trenutku imate pravo da tražite ograničenje obrade Vaših ličnih podataka)
  • pravo na opoziv pristanka na obradu ličnih podataka koja se zasniva na pristanku u bilo kojem trenutku i
  • pravo na prenosivost ličnih podataka (imate pravo preuzimanja ličnih podataka iz naše baze u drugu bazu podataka ili pravo da zahtevate da mi to za Vas učinimo, ali samo pod uslovom da se radi o ličnim podacima koji se obrađuju na osnovu ugovora ili pristanka i ako se obrada vrši automatizovano)

Ukoliko želite da ostvarite napred navedena prava (osim pritužbe Povereniku) to možete da učinite kontaktiranjem GameShopSrbija:

ili slanjem zahteva kroz formu na svom profilu: https://gameshopsrbija.com/moj-nalog/uredi-profil/

Podaci o preduzeću

Pun naziv pravnog subjekta: Stefan Marjanov PR Novi Sad
Poštanska adresa: Temerinska 11, 21000 Novi Sad
Delatnost i šifra delatnosti: 6312 Veb portali
Matični broj: 65941856
Poreski broj (PIB): 112197283
Web adresa: gameshopsrbija.com
Kontakt telefon: 065 64 42 109
Kontakt e-mail: [email protected]
Tekući račun Raiffeisen Banka: 265-1650310001807-26

Promene Politike privatnosti

Administratori veb sajta GameShopSrbija.com imaju pravo da po potrebi ažuriraju Politiku privatnosti, i u skladu sa tim izmeni datum ažuriranja na sajtu.

Poslednji put ažurirano: 23.08.2022.